Softver

Od, sada već davne 1993., sudjelovali smo u izradi ili u potpunosti realizirali nekoliko softverskih aplikacija po narudžbi (tzv. custom aplikacije) posebno projektiranih i dizajniranih prema potrebama naručitelja, odnosno naših klijenata.

 

Budući da kao takvi nisu gotovi proizvod za tržište, predstavljamo ih samo kao primjere područja kojima smo se bavili. Generalno, radi se o malim "database" aplikacijama za praćenje poslovanja ili za ubrzanje, odnosno automatizaciju nekog radnog procesa kako bi našim klijentima omogućili što učinkovitije korištenje informatičke tehnologije u njihovom svakodnevnom poslovanju.

 

Poslovanje obrta

Nastala  prvenstveno za vlastite potrebe, aplikacija omogućava jednostavno vođenje knjigovodstva i praćenje poslovanja malih uslužnih obrta.

Bitno je naglasiti da aplikacija ne može niti je projektirana sa namjenom da zamijeni knjigovođe jer problemu pristupa iz perspektive vlasnika obrta te pruža drugačiji način praćenja poslovanja. Naravno, ima i neke mogućnosti knjigovodstvenih aplikacija kao što su kreiranje računa, njihovo knjiženje, obračun i ispis osnovnih, zakonom propisanih obrazaca (knjige URa, IRa, PDV ...), ali osnovni cilj je da vlasniku trenutno i ažurno pruži informacije o stanju u poslovanju.

Zanimljiva je po automatiziranom knj

 

Katalozi stanova i Etažiranje

   Aplikacija i njeni kasniji derivati, praktičan su primjer primjene malih aplikacija za ubrzanje dijela radnog procesa. Prilikom izrade kataloga stanove za velike višestambene zgrade, uočili smo potrebu za alatom kojim bi čitav proces drastično ubrzali, jer se radi o često repetitivnom te nimalo kreativnom procesu.

 

To je bio dovoljan razlog da krenemo u razvoj vlastitog rješenja kojim bi poboljšali jedan od naših radnih procesa ali istovremeno, gledajući iz šire perspektive, mogli unaprijediti i neke druge. Analizirajući potrebne podatke, došli smo i do nekih zajedničkih osobina sa postupcima izrade elabo